Amsterdam,
06
november
2015
|
13:00
Europe/Amsterdam

Bart Smit en Intertoys zien kinderen steeds slimmer spelen

Top 10 najaarscadeaus: combinatie van digitaal en traditioneel speelgoed

Een van de grote speelgoedtrends dit najaar is de cross-over tussen traditioneel en modern spelen. Voorbeelden hiervan zijn de interactieve robothond Zoomer en Lego Dimensions, waarbij ouderwets lego-en en gamen in elkaar overvloeien. Meer dan ooit worden kinderen uitgedaagd hun creativiteit, ruimtelijk inzicht en reactievormen tegelijk in te zetten. Dat blijkt uit de top 10 van het meest populaire speelgoed bij zowel Bart Smit als Intertoys voor de feestdagen. Zelfs de allerkleinsten trekken op in deze trend. Onveranderd blijft de natuurlijke drang om samen spelletjes te spelen en de uitdaging om te winnen. Dit zien Bart Smit en Intertoys ook terug dit jaar. Daarnaast is het speelgoed van de animatiefilms Frozen en Minions razendpopulair. Bekijk de top 10 van beide speelgoedwinkels rechts (klik en download voor groter beeld) en onderaan deze pagina.

Spelletjes spelen en winnen

Kinderen houden van spelletjes spelen. Ze willen altijd winnen, zowel met een traditioneel bordspel als op hun favoriete console. Óf een combinatie van die twee: Bart Smit en Intertoys verkopen in dit steeds populairdere genre de Skylanders SuperChargers, Disney Infinity Star Wars en Lego Dimensions. 

Steven van Nieuwenhuijzen, concerndirecteur Speelgoed Blokker Holding
Activision heeft deze combinatie van traditioneel speelgoed en gaming enkele jaren geleden geïntroduceerd. En dit najaar zien wij de definitieve doorbraak. Een mooie trend, want het is een unieke en nieuwe manier van spelen. Spelen met Skylanders, Lego Dimensions of Disney Infinity verbetert niet alleen het reactievermogen van het spelende kind, het laat ook zien dat alles mogelijk is als je maar genoeg fantasie hebt.
Steven van Nieuwenhuijzen, concerndirecteur Speelgoed Blokker Holding

Leuk en leerzaam de wereld ontdekken

Kinderen zijn ontzettend leergierig en nieuwsgierig. Daarom is veel van het speelgoed dat Intertoys en Bart Smit verkoopt niet alleen grappig of leuk om mee te spelen, maar ook educatief. Met een groot assortiment educatieve spellen en experimenteerdozen kan ieder kind en iedereen die zich jong voelt zich volop uitleven. Ontdekken begint al heel vroeg. Zo vinden de Vrolijke Vriendjes van Vtech gretig aftrek bij de allerkleinsten. Deze interactieve figuurtjes vormen zinnetjes en geluidjes. Leuk én leerzaam. Het Magisch Speelhuis van de Vrolijke Vriendjes is op 4 november dan ook verkozen tot Speelgoed van het Jaar in de categorie 0 t/m 3.

Ook figuurtjes ‘bekend van tv’, zoals Paw Patrol en Brandweerman Sam, domineren de verlanglijstjes van menig peuter en kleuter. Daarnaast zijn filmfiguurtjes van Minions en, nog steeds, Frozen zeer populair.

Traditioneel speelgoed innoveert

Voor de wat oudere kinderen (6+) is er Zoomer, de nieuwe interactieve robothond die nog meer trucjes kent dan vorig jaar. De immens populaire digitale viervoeter kan in de zak van Sinterklaas gezelschap verwachten van Zoomer Kitty en Zoomer Dino en andere Digipets zoals uiltjes, dino's en spinnen, allemaal met levensechte geluiden. Lego domineert de lijstjes van jongens én meisjes in de leeftijdsgroep 6 -12 jaar. De plastic blokjes bieden al generaties lang verantwoord speelplezier. Al lego-end verbeteren kinderen hun constructievaardigheden en kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten.

12+ Drones ‘door het dak’

Een van de top 3 speelgoedtrends is de drone. De verkoopcijfers gaan ‘door het dak’. Bart Smit en Intertoys verkopen diverse speelgoeddrones met en zonder camera en van groot tot klein. Eén daarvan - met camera - is de Focus Drone die op 4 november is verkozen tot Speelgoed van het Jaar in de categorie 12+. Veel kinderen, van nature nieuwsgierig, zien de drone als een waanzinnig handige tool om de wereld om zich heen te ontdekken. De gadget is echter niet geschikt voor de allerjongsten. De drones die Bart Smit en Intertoys verkopen zijn geschikt voor jongeren vanaf 12 jaar en hebben een bereik van gemiddeld 30 meter. Een goede hand-oogcoördinatie is belangrijk om optimaal van de drones te kunnen genieten.

Urenlang dans- en voetbalplezier…

Voor wat betreft de games zetten veel jongens FIFA 16 dit najaar op hun verlanglijstje en is bij meisjes Just Dance 2016 dé must have game. Urenlang dansplezier verzekerd. Ook veel andere topgames zoals Fallout 4 en Star Wars Battlefront zullen op veel verlanglijstjes prijken. Playstation 4 en Xbox One zijn de fase van de innovators voorbij. De ‘gewone’ consument gaat nu massaal over tot vervanging van zijn spelcomputer voor een zogenaamde ‘next generation’-spelcomputer.

Trends voor 2016: feestje bouwen!

Eind dit jaar komt eindelijk de nieuwe film van Star Wars uit. De merchandise van deze superfranchise gaat in 2016, 2017 en waarschijnlijk ook nog 2018 een enorme boost geven. Maar voor 2016 verwachten de speelgoedketens veel feestjes te bouwen. De DJ-attributen staan ook in de top 10.

Bart Smit en Intertoys zijn continu op zoek naar de laatste rages en het nieuwste speelgoed. Waar ik de komende jaren ook veel van verwacht is de DJ Gear: partyspeakers, DJ-controllers en party ledlampen, alles wat je nodig hebt om je eigen feestje te bouwen. Geïnspireerd door de volwassen voorbeelden uit Nederland van wereldklasse zoals Tiësto, Afrojack en Armin van Buuren zien we dat veel kinderen op jonge leeftijd zich al als DJ willen bekwamen. De nieuwe generatie top-DJ’s draait zich warm.
Steven van Nieuwenhuijzen, concerndirecteur Speelgoed Blokker Holding

Digitaal verlanglijstje

Op bartsmit.com/verlanglijstje en intertoys.nl/verlanglijstje kan iedereen sinds begin oktober zijn eigen verlanglijstje samenstellen en rechtstreeks naar Sinterklaas sturen. Met een beetje geluk gaan al je wensen in vervulling, want zowel Bart Smit als Intertoys geeft iedere maand een hele verlanglijst weg. Tot nu toe hebben al 8.000 mensen deze online lijst ingevuld. Hiernaast de top 5. De immense populariteit van Lego wordt bevestigd.

En veel kinderen zetten hoog in; ruim de helft van beide top 5’s kost meer dan 100 euro, met 2 uitschieters naar 300+ euro. Wat ook uit de verlanglijstjes komt, is dat bij Intertoys vooral Lego Friends (voornaamste doelgroep: meisjes) zeer populair is en bij Bart Smit het typische jongensspeelgoed (NERF, Lego vrachttrein) de boventoon voert.

Over Bart Smit en Intertoys 

Bart Smit verkoopt verrassende cadeaus die jou blij maken, of je ze nu geeft of krijgt. De speelgoedwinkel heeft een eigentijds en actueel assortiment van zowel speelgoed als multimedia. De pay-off van de speelgoedketen luidt dan ook: ’t Juiste cadeau…altijd raak!. 

Intertoys is een allround speelgoedwinkel met een uitgebreid assortiment traditioneel speelgoed en een actueel aanbod multimedia-artikelen, gifts en bijoux. Intertoys: Heel goed in speelgoed.

Over Blokker Holding Speelgoed

Blokker Holding is in Nederland marktleider in het speelgoedsegment met de bekende winkelketens Bart Smit en Intertoys. Beide winkelketens zijn ook in het buitenland actief. Bart Smit in België en Luxemburg en Intertoys in België en Duitsland. Bart Smit heeft in totaal 234 eigen vestigingen, Intertoys heeft 176 vestigingen en 125 franchisefilialen. Maxi Toys is met 174 eigen vestigingen en 2 franchisefilialen actief in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland en Italië. Ondanks toenemende concurrentie op de speelgoedmarkt hebben de speelgoedformules van het concern in 2014 goed gepresteerd met een gemiddelde omzetgroei van 1,7%. Daarnaast blijft de omzet van de webwinkels fors toenemen.

 

Sinttoppers 2015

Bart Smit

Intertoys

algemeen

0 - 5 jaar

6 - 12 jaar

1

Lego

1

Snackeez

Nerf Modulus ECS-10

2

Games als Fifa 2016, Just Dance 2016 en Call of Duty: Black Ops 3

2

Minions Pluche

Smart Drone Gear2Play

3

Drones in alle soorten en maten

3

Kurio Tab 2 Telekids

Lego Technic Mercedes Benz Arocs Truck

4

Speelgoed van Disney (met Star Wars en Frozen als toppers)

4

Vtech Toet Toet Super RC Racecircuit

Zoomer

5

Speelgoed van Minions

5

Duplo Luxe Treinset

Lego City Trein Superpack

6

De Vrolijke Vriendjes van Vtech (voor de allerkleinsten)

6

Brandweerauto Brandweerman Sam

Disney Frozen Dekbedovertrek

7

Skylanders, Disney Infinity Star Wars en Lego Dimensions

7

VTech KidiPet horloge

Furby Boom

8

Interactieve robothond Zoomer en ook Zoomer Kitty en Zoomer Dino

8

Paw Patrol voertuigen

Lego Friends Dierenkliniek

9

PlayStation 4 en Xbox One console

9

Playgro Speelkleed

30 Seconds (party spel)

10

DJ Gear: partyspeakers, DJ-controllers en party ledlampen

10

Vtech Baby Walker

Playmobil Super4 Kameleon Agent Gene Speelset