Amsterdam,
27
augustus
2015
|
16:35
Europe/Amsterdam

Blokker Holding integreert hoofdkantoren Bart Smit en Intertoys

Vernieuwingsimpuls voor Nederlands grootste speelgoedketens

Blokker Holding kondigt aan de hoofdkantoren van speelgoedketens Bart Smit in Volendam en Intertoys in Waddinxveen te integreren en samen te vestigen in één nieuw pand in Amsterdam Zuidoost. Door de krachten van de spelers te bundelen wil het concern een sterke omnichannel speelgoedorganisatie creëren die klaar is voor de toekomst. Deze organisatie zal klantgerichter, innovatiever en flexibeler opereren en haar prominente marktpositie (in de Benelux) versterken. De nieuwe hoofdkantoororganisatie van Bart Smit en Intertoys zal per 1 november aanstaande onder leiding staan van één directie. De verhuizing naar Amsterdam vindt plaats in het eerste kwartaal van 2016. Vanuit de nieuwe organisatie worden beide speelgoedwinkelformules Bart Smit en Intertoys aangestuurd. De formules Bart Smit en Intertoys blijven gewoon bestaan. 

De integratie van de hoofdkantooractiviteiten van Bart Smit en Intertoys betreft een voorgenomen organisatiewijziging waarvoor de Centrale Ondernemingsraad om advies is gevraagd. Deze voorgenomen wijziging heeft alleen gevolgen voor de functies van medewerkers op de hoofdkantoren van Bart Smit en Intertoys. Voor een klein aantal medewerkers vervalt de functie. Verwachting is echter dat dit grotendeels door natuurlijk verloop en herplaatsing wordt opgevangen. De voorgenomen organisatiewijziging heeft geen gevolgen voor de winkels en de distributiecentra van beide ketens.

De nieuwe hoofdkantoororganisatie wordt geleid door de algemeen directeur Bart Smit en Intertoys Steven van Nieuwenhuijzen. Van Nieuwenhuijzen is tevens concerndirecteur Speelgoed bij Blokker Holding. Het nieuwe hoofdkantoor wordt gevestigd in Amsterdam Zuidoost, direct naast de kantoren van Blokker Holding en Nextail, de online organisatie van Blokker Holding waar onder meer de webshops van Bart Smit en Intertoys zijn ondergebracht.

Boilerplate

Bart Smit heeft 234 eigen winkels en 1.800 medewerkers in Nederland, België en Luxemburg. Intertoys heeft 176 eigen vestigingen, 125 franchisefilialen en 2.168 medewerkers in Nederland, België en Duitsland. Beide speelgoedformules hebben webshops: bartsmit.com, intertoys.nl en intertoys.de.

 

De sector Speelgoed van Blokker Holding (Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys) heeft in 2014 met een gemiddelde groei van 1,7% goed gepresteerd. De totale netto-omzet voor de speelgoedformules van het concern bedroeg bijna 667 miljoen euro.