Amsterdam,
22
november
2016
|
11:30
Europe/Amsterdam

Blokker Holding vergroot online productaanbod van winkelketens met Nextail Connect!

Blokker.nl start als eerste met 10.000 extra producten via Nextail Connect!

Samenvatting

Blokker Holding lanceert vandaag een online marktplaats: ‘Nextail Connect!’. Via dit nieuwe online platform kunnen retailers en groothandels hun actuele producten aanbieden in de webshops van de diverse winkelformules van het non-food concern. Blokker is de eerste winkelformule binnen het concern die de webshop openstelt voor een selecte groep externe aanbieders. Hiermee kan Blokker de consument nu nog beter van dienst zijn met een veel breder online assortiment. In 2017 zal naar verwachting ook het productaanbod in de webshops van de andere winkelformules van Blokker Holding via ‘Nextail Connect!’ worden uitgebreid. 

Consumenten verwachten van online aanbieders een steeds breder (verschillende productgroepen) en dieper (vollediger binnen een productgroep) assortiment tegen een scherpe en online vergelijkbare prijs. Met ‘Nextail Connect!’ zijn de winkelformules van Blokker Holding straks in staat om op het gebied van Huishoud, Speelgoed en Wonen, nog beter aan deze verwachtingen te voldoen. Per winkelformule krijgen klanten in de webshop een helder productoverzicht en meer keuze in het productaanbod en de prijs. Dit betekent dat klanten in deze webshops nog meer kans hebben om met veel gemak de producten te vinden die zij zoeken. Wanneer de klant via de webwinkel een product bestelt van een externe aanbieder, wordt dit via ‘Nextail Connect!’ doorgestuurd naar deze aanbieder, die vervolgens de verzending en verdere service voor zijn rekening neemt.

Volgens Antoine Brouwer, algemeen directeur Nextail (de online organisatie van Blokker Holding) en verantwoordelijk voor ‘Nextail Connect!’, zijn online marketplaces een logische volgende stap voor omnichannel retailers:

De winkelformules van Blokker Holding zijn ieder dé specialist in hun respectievelijke productgroep. De terechte verwachting van klanten daarbij is dat deze winkelformules het breedste en diepste assortiment aanbieden. Met ‘Nextail Connect!’ kunnen wij ons assortiment nog sneller laten groeien en daarmee online nog beter aan de wensen van onze klanten voldoen.
Antoine Brouwer, algemeen directeur Nextail

Start met blokker.nl

Blokker zal als eerste winkelformule binnen het Blokker Holding concern het assortiment van de webshop uitbreiden via `Nextail Connect!’. Op deze manier worden ruim 10.000 producten toegevoegd aan blokker.nl. Blokker, ‘de specialist in van je huis een thuis maken’ werkt daarbij in eerste instantie samen met een selecte groep van aanbieders, waaronder koffiediscounter.nl, primavieradeluxe.com, yourstockshop.nl en plasma-discounter.nl. Na deze eerste fase zullen meer partijen toetreden, waardoor het productaanbod nog vollediger wordt.

Commerciële voordelen externe aanbieders

Met het online platform ‘Nextail Connect!’, waarvan de software wordt gefaciliteerd door Mirakl, creëert Blokker Holding voor aanbieders een nieuw en krachtig verkoopkanaal om hun actuele productaanbod onder de aandacht te brengen bij een relevante doelgroep. Voordelen voor de aanbieders zijn onder meer de naamsbekendheid van de winkelformules die onder Blokker Holding vallen en hun grote klantenbestand. Aanbieders kunnen onder meer gebruik maken van de online marketingactiviteiten die de winkelformules initiëren. Geïnteresseerde, zakelijke aanbieders met een productaanbod dat aansluit op de betreffende winkelformule, kunnen zich aanmelden via www.nextail.nl/connect.

 

Boilerplate

Blokker Holding B.V. is de grootste non-food retailer van Nederland en is actief in de sectoren Huishoud, Speelgoed en Wonen, met 10 winkelformules in 8 landen. Hiertoe behoren Blokker, Intertoys, Bart Smit, Toys XL, Maxi Toys, Leen Bakker, Xenos, Big Bazar, Marskramer en Cook&Co.

Over Nextail

Nextail huisvest alle e-commerce- en omnichannelactiviteiten van Blokker Holding, waaronder vrijwel alle webshops van het concern. Enkele van deze activiteiten zijn web development, online marketing en content verbetering. Nextail is verantwoordelijk voor de online marktplaats ‘Nextail Connect!’