Lier,
07
februari
2017
|
10:35
Europe/Amsterdam

Blokker NV (Blokker België) kondigt intentie aan tot sluiting van 69 van haar winkels in België

Samenvatting

De directie van Blokker België heeft de ondernemingsraad vandaag haar intentie voorgelegd tot sluiting van 69 van haar 190 winkels in België als onderdeel van een plan om de rentabiliteit van de vennootschap te herstellen. Dit is gebaseerd op een diepgaande analyse van de toekomstperspectieven van de verschillende winkels van Blokker in België voor de komende jaren. Deze voorgenomen sluiting van winkels zou kunnen leiden tot het verdwijnen van 302 banen.

De markt van de detailhandel van niet-voedingsmiddelen staat sinds een aantal jaren onder zware druk. Deze trend hangt samen met de sterke groei van de online handel en met de toenemende concurrentie zowel van bestaande als van nieuwe merken.

De laatste vijf jaar is de omzet van Blokker in België gedaald met 20% en bedroeg het operationeel verlies in 2015 € 15 miljoen en verwachten we zelfs voor 2016 een operationeel verlies van € 18 miljoen.

Blokker België wil de uitdaging aangaan om haar rentabiliteit te herstellen en een positief toekomstperspectief voor de onderneming en haar medewerkers te bieden.

Daarom werd in 2016 een “Masterplan” opgesteld, waarvan sommige acties reeds in uitvoering zijn, zoals onder meer de vernieuwing van het productassortiment, de facelift van de winkels en introductie van de online bestelpunten in de winkels.

Het plan dat vandaag aan de ondernemingsraad werd voorgelegd betreft de optimalisatie van het beheer van de verkooppunten.

De maatregelen die momenteel aan de ondernemingsraad werden voorgelegd leggen de nadruk op de noodzaak om onze strategie aan te passen aan de evoluerende markt en aan de nieuwe uitdagingen die dit meebrengt. Het voorgestelde herstructureringsplan bedreigt 302 jobs en ik ben er mij heel goed van bewust dat deze aankondiging voor ons allen erg moeilijk is. Er worden nieuwe kansen gecreëerd maar ook nieuwe beperkingen opgelegd. Wij willen Blokker N.V. de nodige middelen aanreiken om weer rendabel te worden en zodanig de toekomst van ons bedrijf in België veilig te stellen.
Bernd Bosch, CEO Blokker België

Blokker NV zal alles in het werk stellen om het sociale impact van haar plannen te beperken.

Het overleg met de ondernemingsraad is hierover, conform de wet Renault, gestart en zal in de komende periode worden voortgezet.

 

 

Boilerplate

Met een netwerk van winkels in België, een webshop blokker.be, ruim 900 medewerkers en een breed assortiment, brengt Blokker onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs. Blokker biedt producten uit de categorieën Eten & Tafelen, Koken & Bakken, Schoonmaak & Huishoud, Opbergen & Organiseren, Wassen & Strijken, Elektrische Apparaten, Baden & Slapen, Inspireren & Verrassen, Spelen & Beleven en Wonen & Sfeermaken. Daarnaast biedt Blokker altijd vernieuwende en seizoengebonden producten.

Blokker NV is al sinds 1977 een vertrouwde naam in de winkelstraten van België en maakt deel uit van Blokker Holding B.V., de grootste non-food retailer van Nederland op het gebied van huishoud, wonen en speelgoedBlokker Holding heeft 10 winkelformules en ruim 2.200 winkels in acht landen.