13
juli
2018
|
08:59
Europe/Amsterdam

Blokker realiseert omnichannel distributiecentrum in Geldermalsen

Samenvatting

AMSTERDAM, 13 juli 2018 - Blokker maakt vandaag bekend haar huidige distributiecentrum in Geldermalsen om te bouwen tot een modern omnichannel distributiecentrum. Het nieuwe DC gaat alle kanalen – winkels én online – bedienen. Als gevolg hiervan worden de werkzaamheden in Blokkers huidige e-commerce-distributiecentrum in Gouda per 1 augustus 2019 stopgezet.

We hebben de afgelopen jaren veel veranderingen doorgevoerd in ons bedrijf. De investering in een modern, omnichannel DC is een mooie stap in onze propositie, en geeft blijk van ons vertrouwen in de toekomst. Het nieuwe DC zorgt dat we onze klanten naadloze service over alle kanalen kunnen bieden.
Ludo Bijvoet, algemeen directeur van Blokker B.V.

Het samenbrengen van alle distributie-activiteiten in één modern DC, maakt dat Blokker haar klanten, online en in de winkels, beter kan bedienen. De efficiëntere logistieke operatie zorgt voor kortere levertijden en een sterkere omnichannel propositie. Daarnaast leidt de integratie op termijn tot lagere kosten. Het vernieuwde DC wordt in de zomer van 2019 operationeel.

De activiteiten van het e-commerce-distributiecentrum in Gouda worden per 1 augustus 2019 verplaatst naar het nieuwe DC in Geldermalsen. Tot die tijd blijft het DC in Gouda operationeel. Het merendeel van de 49 medewerkers die in Gouda werkzaam zijn, krijgt het aanbod hun baan voort te zetten in het gemoderniseerde distributiecentrum in Geldermalsen.

Het voorgenomen besluit is bij de OR ter advisering voorgelegd.