Amsterdam,
20
november
2018
|
12:12
Europe/Amsterdam

Blokker viert kerst met topillustrator Thé Tjong-Khing

Samenvatting

AMSTERDAM, 20 november 2018. Blokker maakt in aanloop naar kerst een bijzondere samenwerking bekend. De toonaangevende kinderboekenillustrator Thé Tjong-Khing heeft een reeks aansprekende illustraties gemaakt voor het kerstassortiment van Blokker. De exclusieve lijn bestaat uit meer dan vijfentwintig producten. Ook extra voordelige kerstzegels, waarvan in samenwerking met Sandd een deel van de opbrengst naar Pink Ribbon gaat, zijn onderdeel van Blokkers kerstassortiment.

Drievoudig Gouden Penseel-winnaar Thé Tjong-Khing illustreerde speciaal voor Blokker een productlijn voor kerst. De lijn telt schaaltjes, glazen, bekers, kussentjes, opbergblikken en kerstballen waarop vrolijk dansende sneeuwmannen, ondeugend snoepende muisjes en een koffiedrinkende kerstman staan afgebeeld.

Dat is niet de enige samenwerking die Blokker aangaat dit najaar. Ook bezorgbedrijf Sandd en Blokker trekken samen op. Tijdens de feestdagen kunnen consumenten voordelige, door Thé Tjong-Khing geïllustreerde kerstzegels aanschaffen bij Blokker. De zegels zijn goedkoper dan de reguliere kerstzegels en van ieder verkocht vel doneert Sandd € 0,25 aan Pink Ribbon. Speciaal voor deze actie worden alle Blokker-winkels uitgerust met een brievenbus, zodat kaartschrijvers hun kerstwensen direct kunnen posten.

 

Kerst draait om gezelligheid, koken en uitgebreid tafelen. Dat sluit volledig aan bij Blokker, die hier al ruim 120 jaar de specialist in is. Ik ben verheugd dat we dit jaar met kerst een exclusieve lijn van Thé Tjong-Khing kunnen aanbieden en een samenwerking met Sandd zijn aangegaan. We gaan hiermee heel veel mensen blij maken!
Ludo Bijvoet, Algemeen Directeur van Blokker
Ik ben inmiddels 85 jaar en werk wanneer ik zin heb, en dat is eigenlijk altijd. De opdracht voor Blokker was heel leuk. Het is een groot feest om mijn tekeningen terug te zien op zoveel producten!
Illustrator Thé Tjong-Khing

_______________________________________________________________________________

Over Blokker

Blokker is al sinds 1896 een vertrouwde verschijning in de Nederlandse winkelstraten. Het is dé verrassende, slimme huishoudwinkel voor het hele gezin. Het merk Blokker is gebouwd op drie belangrijke pijlers: kwaliteit voor een scherpe prijs; de zekerheid dat er altijd een Blokker-winkel dichtbij is; en een sterk en compleet assortiment huishoudproducten. Naast de bekende huishoud-‘basics’ heeft Blokker elektrische apparaten, seizoenproducten, speelgoed- en baby-artikelen. Van A-merken tot een eigen huismerk. Met een webwinkel en een online bestelpunt in alle winkels is Blokker ook online ruim vertegenwoordigd. Blokker heeft het in huis!

Over Thé Tjong-Khing

Thé Tjong-Khing (1933) is een van de meest toonaangevende illustratoren van Nederland. Hij won maar liefst drie Gouden Penselen en één Zilveren Penseel. In zijn rijke carrière illustreerde Thé Tjong-Khing meer dan 300 boeken, waaronder alle kinderboeken van Vos en Haas. Het boek ‘Waar is de Taart’ dat Tjong-Khing op 72-jarige leeftijd maakte, werd een wereldwijde hit.

Vragen

Heeft u vragen over dit persbericht? Neem dan contact op met Veerle Focke: 023 2021333 of 06 43205213