Amsterdam,
20
juli
2017
|
09:42
Europe/Amsterdam

Blokker.nl breidt uit met witgoed assortiment AO.nl

Witgoedspecialist AO.nl sluit zich aan bij online marktplaats ‘Nextail Connect!’

Samenvatting

Nextail, de online organisatie van Blokker Holding, start een strategische samenwerking met de Nederlandse tak van online witgoedspecialist AO.nl. Als onderdeel van de vorig jaar gelanceerde marktplaats ‘Nextail Connect!’, wordt deze categorieverbreding toegevoegd aan Blokker.nl. Hiermee claimt Blokker nog meer de leidende kracht te zijn in het huishouddomein. Blokker-klanten krijgen hiermee met één klik op de knop toegang tot ruim 750 bekende witgoedproducten.

Blokker is dé winkel voor een eigentijds huishouden. De uitbreiding van het online assortiment met witgoedproducten is dan ook een logische stap die zowel aansluit op het doel om klanten nog meer via omnichannel te bedienen, als ook op het productassortiment van Blokker. Consumenten stellen daarbij hoge verwachtingen aan de kwaliteit van producten en levering. Door de samenwerking aan te gaan met AO.nl, is er gekozen voor een zeer sterke partij die bekende merken biedt zoals AEG, Bosch, LG, Siemens en Whirlpool, waarbij goede service tevens hun kernkracht is.

 

Wasmachines, koelkasten en drogers

Dankzij deze online categorieverbreding hebben Blokker-klanten vanaf vandaag op blokker.nl de keus uit ruim 750 witgoed producten. In het productaanbod wordt voornamelijk gestart met de zogenaamde ‘vrijstaande´ producten en daarnaast ook de witgoed inbouwapparatuur. In de webshop van Blokker worden beide categorieën op termijn met nog meer witgoedproducten uitgebreid.

 

Winactie klanten

Om deze productuitbreiding op blokker.nl te vieren, kunnen klanten vanaf vrijdag 21 juli a.s. deelnemen aan een winactie. Tot eind augustus maken klanten, die op blokker.nl een witgoedproduct hebben aangeschaft, kans om het gehele aankoopbedrag terug te winnen. De winnaar wordt medio september bekendgemaakt. 

Door witgoed toe te voegen aan het online productassortiment van Blokker bouwt Nextail de positie van winkelformule Blokker als omnichannel huishoudspecialist nog verder uit. Daarmee komt Blokker nog meer tegemoet aan de wensen van haar klanten. Blokker-klanten krijgen hiermee met slechts één klik op de knop toegang tot ruim 750 bekende witgoedmerkproducten.
Antoine Brouwer, Managing Director Nextail
Deze exclusieve samenwerking is een logische stap waarbij beide partijen doen waar ze goed in zijn. De prachtige combinatie tussen enerzijds omnichannel retailer Blokker met al haar fysieke winkels én online webshop en anderzijds AO als innovatieve online retailer zal ons helpen om onze reis in Nederland te versnellen. Via het uitgebreide (online) netwerk van huishoudspecialist Blokker krijgen we de mogelijkheid om meer Nederlandse consumenten te overtuigen van onze bijzondere bedrijfscultuur en uitstekende klantenservice.
Evert van Ginkel, Head of Trading AO.nl

Online marktplaats ‘Nextail Connect!’

Nextail heeft in november 2016 het online platform ‘Nextail Connect!’ gelanceerd, waarbij werd gestart met de webshop van Blokker. Het online productassortiment van blokker.nl is sindsdien uitgebreid van circa 10.000 naar ruim 50.000 producten met ongeveer 35 externe aanbieders. Hiermee heeft Blokker voor klanten op het gebied van huishoud een nog groter en relevanter productassortiment gecreëerd dat altijd binnen handbereik is.

 

Boilerplate

Blokker is onderdeel van Blokker Holding en al sinds 1896 een vertrouwde naam in de winkelstraten van Nederland. Blokker is toonaangevend als winkel voor een eigentijds huishouden. Het is dé omnichannel winkel voor iedereen en altijd dichtbij. Met relevante winkels en een goed en betrouwbaar huishoud- en basisassortiment. Een uitgebreid en aanvullend online aanbod en omnichannel service in de winkels, zoals online bestelpunten en click&collect, maken daar onderdeel van uit.

 

Over Nextail

Nextail, opgericht in 2014, huisvest alle e-commerce- en omnichannelactiviteiten van Blokker Holding, waaronder vrijwel alle webshops van het concern. Enkele van deze activiteiten zijn web development, online marketing en content verbetering. Centraal daarbij staat dat de marketing en platformen volledig data-driven worden aangestuurd. Dit draagt bij aan de zichtbaarheid, vindbaarheid en conversie van de webshops van de diverse winkelformules van Blokker Holding en het toenemende productassortiment. Deze laatste expansie verloopt versneld dankzij de online marktplaats ‘Nextail Connect!’, die in 2016 door Nextail werd opgericht. De organisatie van Nextail bestaat uit een club van circa 100 young professionals. In een korte periode van ruim twee jaar tijd, werden door het team van online experts vele successen behaald. Zo werd de online organisatie meerdere keren genomineerd voor verschillende categorieën van Twinkle’s Shopping Awards, won het de prijs ‘Most Performing Data Award 2016’ van Bloovi binnen de Belgische markt en eindigde Nextail in 2017 in de Twinkle E-commerce top 10.

 

Over AO.nl

Online witgoed specialist AO.nl is onderdeel van AO World, opgericht in 2000 en sinds 2014 beursgenoteerd in Londen. AO biedt een breed online assortiment van duizenden witgoedproducten. Met ca. 2.500 medewerkers en 3 websites is AO World actief in 3 landen. In 2013 werden de naam en het logo van het bedrijf gewijzigd van Appliances Online naar AO.com. De websites van AO zijn gebruiksvriendelijk en bieden nuttige, onpartijdige informatie over alle beschikbare producten. Dankzij de laagsteprijsgarantie weet je als klant zeker dat je nooit te veel betaalt.