24
april
2018
|
10:17
Europe/Amsterdam

Casper Meijer treedt terug als CEO van Blokker Holding B.V.

Samenvatting

Amsterdam, 24 april 2018 – De heer C.T.H. Meijer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Blokker Holding B.V. en voorzitter van de directie van Blokker B.V., heeft te kennen gegeven per 30 juni a.s. beide functies neer te leggen en zijn loopbaan buiten het Blokker Holding concern te vervolgen. Sinds de strategiewijziging van 16 mei 2017, toen het concern aankondigde de volledige focus op Blokker te richten en de andere deelnemingen te verkopen, maakt Blokker een positieve ontwikkeling door ten aanzien van bezoekersaantallen, conversie, omzet, POS marge en klantwaardering. De Raad van Commissarissen en de aandeelhouders steunen dan ook de plannen voor Blokker die door het Blokker-directieteam verder worden uitgerold. Meijer heeft zijn beslissing genomen op basis van uiteenlopende verwachtingen tussen de aandeelhouders, de Raad van Commissarissen en hemzelf over de snelheid van de veranderingen en de onderliggende financiële resultaten.

Meijer blijft tot zijn vertrek als CEO bij zowel Blokker als Blokker Holding actief en zal zorgdragen voor een goede overdracht van werkzaamheden. De heer M.J.M. Witteveen, thans voorzitter van de Raad van Commissarissen, zal zijn functies vanaf 1 juli aanstaande gaan waarnemen. De Centrale Ondernemingsraad en de Ondernemingsraad van Blokker zijn om advies gevraagd.

Casper Meijer is sinds oktober 2015 in dienst van Blokker Holding en sinds januari 2016 voorzitter van de Raad van Bestuur. Sinds augustus 2017 is hij tevens directievoorzitter van Blokker B.V.

Casper Meijer gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging buiten Blokker Holding B.V.

De Raad van Commissarissen is de heer Meijer veel dank verschuldigd voor zijn grote inzet voor het concern en in het bijzonder bij Blokker. De Raad van Commissarissen wenst hem veel succes in de toekomst.

Over Blokker Holding

Blokker Holding is een Nederlands retailconcern en actief in de sectoren Huishoud en Speelgoed, met vijf winkelformules, circa 1.400 winkels en ruim 13.000 medewerkers in acht landen*. Dit zijn de winkelformules Blokker, Xenos, Maxi Toys, Marskramer en Big Bazar. Blokker Holding heeft in mei 2017 besloten zich volledig te gaan richten op Blokker, de winkel waarmee het allemaal begon in 1896. De winkelbedrijven Xenos**, Big Bazar en Maxi Toys zullen worden verkocht. Marskramer gaat door als franchiseformule en groothandelsorganisatie. De online organisatie van Blokker Holding Nextail wordt geïntegreerd met Blokker, waarmee Blokker haar omnichannel aanpak verder kan versterken en de online groei een verdere impuls kan geven. 

* Per einde boekjaar 2016 en minus Leen Bakker, minus Intertoys (met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL) en minus de Duitse activiteiten van Xenos. 

** Op 13 maart 2018 kondigde Blokker Holding de overname aan van 110 Xenoswinkels door CASA en de voortzetting van resterende Xenoswinkels (circa 60) buiten Blokker Holding door de familie Blokker.

Kijk voor meer informatie op blokkerholding.nl.