Persbericht

30
augustus
2018
|
11:20
Europe/Amsterdam

CFO Jeroen Visser verlaat Blokker Holding per 1 november 2018

Ontvlechting Blokker Holding op schema

Samenvatting

Amsterdam, 30 augustus 2018 - Jeroen Visser, sinds 2014 CFO van Blokker Holding, verlaat per 1 november a.s. het concern. De in mei 2017 aangekondigde strategiewijziging en de daaruit voortvloeiende ontmanteling van de holding zijn vrijwel afgerond. Nu het fundament is gelegd, heeft Visser besloten om zijn loopbaan buiten het concern voort te zetten.

De uitvoering van de strategiewijziging ligt op schema. Leen Bakker, Intertoys en Xenos zijn verkocht, Marskramer gaat door als franchise- en groothandelsorganisatie en de diensten van de shared service centers zijn ondergebracht bij de winkelformules en/of bij derden. Het holdingkantoor is inmiddels teruggebracht naar 15 medewerkers.

De werkzaamheden binnen Finance & Control zoals de concernadministratie, de deconsolidaties en de afwikkeling van de holdingactiviteiten worden vanaf 1 september voortgezet onder leiding van Marc Broskij. Marc is sinds juli 2015 in dienst bij Blokker Holding en is werkzaam als concern controller. Voordat Marc in dienst trad bij Blokker Holding werkte hij ruim 15 jaar als accountant bij KPMG waarvan de laatste twee jaar als partner. Marc zal rapporteren aan Michiel Witteveen, waarnemend CEO van Blokker Holding en voorzitter Raad van Commissarissen.

Nu de focus volledig kan worden gericht op Blokker onder leiding van Ludo Bijvoet en het grootste deel van de desinvesteringen is afgerond, zal Visser zijn loopbaan buiten het concern vervolgen.

De Raad van Commissarissen spreekt zijn grote waardering uit voor de professionalisering van de financiële organisatie en de ICT- en Supply Chain organisaties binnen Blokker Holding en werkmaatschappijen, die vanaf 2014 onder zeer vakkundige leiding van Jeroen Visser gestalte heeft gekregen. Visser is voorts samen met de CEO en de Raad van Commissarissen intensief betrokken geweest bij de vormgeving en uitvoering van de strategiewijziging en de verkoop van diverse onderdelen van het concern. Wij wensen hem veel succes in het vervolg van zijn carrière.

 

-EINDE BERICHT-

 

Voor meer informatie/niet voor publicatie:

Blokker Holding
Peter Krenn
Company Secretary
+31 (0)20 358 90 33