18
november
2016
|
16:11
Europe/Amsterdam

Consumentenbond: “Big Bazar goedkoopste winkel voor A-merk drogisterijartikelen”

Consument gemiddeld tot 30% goedkoper uit

Samenvatting

Big Bazar is met kop en schouders de goedkoopste winkel van Nederland als het gaat om het aanbod van drogisterij en persoonlijke verzorgingsartikelen van A-merken. Dit blijkt uit de november prijspeiling die de Consumentenbond heeft uitgevoerd onder 200 populaire A-merk producten voor dagelijkse persoonlijke verzorging (waaronder zeep, tandpasta, aftershave en shampoo) onder 21 winkelketens. Om niet alleen de vaste klanten, maar heel Nederland kennis te laten maken met dit enorme prijsverschil, trapt Big Bazar vandaag af met een grote campagne. 

Volgens de Consumentenbond is de consument bij discountketen Big Bazar voor A-merk drogisterijartikelen gemiddeld tot 30% voordeliger uit in vergelijking met o.a. Kruidvat, Etos en Trekpleister. Het prijsverschil met de duurste aanbieders DA en Bol.com, loopt op tot respectievelijk 40% en 46%. De Consumentenbond stelt het als volgt in haar onderzoek: “wie [..] geen zin heeft om koopjes af te struinen, kan voor A-merken het beste naar Big Bazar.”

Dit prijsverschil wordt verklaard door de strategie van Big Bazar om als discounter met een kleine marge te werken en grote partijen in te kopen. Big Bazar vervult dus feitelijk de rol van koopjesjager voor de consument. Bij andere ketens werkt dit andersom, daar geldt dat “al die acties moeten worden terugverdiend via de normale prijzen,” volgens prijsonderzoeker Ferry Ploeg van de Consumentenbond.

Big Bazar is vanzelfsprekend ingenomen met deze erkenning van de Consumentenbond.

Big Bazar koopt goedkoop en grootschalig in en geeft daarmee het voordeel volledig door aan de klant. Ik ben buitengewoon blij dat deze aanpak nu ook is erkend door de Consumentenbond. Nog enthousiaster ben ik over het feit dat steeds meer klanten de weg weten te vinden naar onze ruim 120 Big Bazar-winkels.
Roland van Geest, algemeen directeur van Big Bazar
Boilerplate

Big Bazar is een relatief jonge discount winkelformule waar klanten voordelig kunnen winkelen in een onderscheidende en inspirerende omgeving. De winkel heeft een breed, actueel en snel wisselend assortiment. De discountformule biedt klanten duizenden artikelen onder één dak en garandeert de laagste én kleinste prijzen. Big Bazar, onderdeel van Blokker Holding, is opgericht in 2007. Inmiddels zijn er ruim 120 filialen door heel Nederland en ook een tiental Big Bazar-winkels in België. Big Bazar wil het dagelijks leven goedkoper, makkelijker en leuker maken en biedt in een prettige winkelomgeving bijzonder veel tegen de laagste prijzen. Het assortiment van Big Bazar is breed en bestaat uit de werelden: Schoon & handig, Verzorging & make-up, Eten & drinken, Tafelen & koken, Klussen & onderweg, Speelgoed, Kleding & textiel, Hobby & kantoor, Feest & fun, Huis & decoratie, Dier en Verrassend & actueel.

 

Over Blokker Holding B.V.

Blokker Holding B.V. is de grootste non-food retailer van Nederland en is actief in de sectoren Huishoud, Speelgoed en Wonen, met 10 winkelformules in 8 landen. Hiertoe behoren Blokker, Intertoys, Bart Smit, Toys XL, Maxi Toys, Leen Bakker, Xenos, Big Bazar, Marskramer en Cook&Co.