Waalwijk,
19
april
2016
|
18:29
Europe/Amsterdam

Cook&Co kiest voor online formule

Samenvatting

Waalwijk, 19 april 2016 - Vanaf 1 juni 2016 richt Cook&Co zich uitsluitend op online verkoop. De retailketen in hoogwaardige kookproducten sluit de deuren van haar 20 filialen en legt de focus op de populaire en sterk groeiende webshop cookandco.nl. Door investeringen te richten op de online tak is de toekomst van deze formule beter gewaarborgd. Kookliefhebbers in Nederland blijven dus bij de formule terechtkunnen voor het kook-, bak- en tafelassortiment én hun kookinspiratie.

De webshop van Cook&Co laat jaarlijks een forse omzetgroei zien, in 2015 zelfs een omzetgroei van zo’n 60%. De fysieke winkels zijn al enkele jaren verlieslatend, ondanks diverse initiatieven om dit te verbeteren. Cook&Co zal daarom de 20 vestigingen verspreid over Nederland sluiten en zich volledig richten op de perspectiefrijke online-activiteiten. De fysieke winkels van Cook&Co worden vanaf 1 juni 2016 gefaseerd gesloten.

Medewerkers

Het valt de directie zwaar dat met het sluiten van de winkels circa 85 arbeidsplaatsen verloren gaan. Er wordt in overleg met de vakbonden een Sociaal Plan opgesteld. De medewerkers van Cook&Co worden zo goed mogelijk begeleid naar ander werk. De directie van Cook&Co is alle medewerkers die zich de afgelopen jaren met grote betrokkenheid hebben ingezet om kookliefhebbers door het hele land te voorzien van mooie producten zeer dankbaar voor hun inspanningen. Blokker Holding, moedermaatschappij van Cook&Co, brengt de webshop onder bij Nextail - de online innovatietak van Blokker Holding - waar het online succes van de kookformule wordt voorgezet.

Over Cook&Co

Cook&Co is een retailketen in kookproducten. Het bedrijf verkoopt kookgerei van merken als Blond Amsterdam, Brabantia, Demeyere, Le Creuset, KitchenAid, Philips en Solis. Cook&Co is onderdeel van Blokker Holding, een internationaal retailbedrijf actief in de sectoren huishoud, speelgoed en wonen met 9 winkelformules in 8 landen.