Amsterdam,
14
november
2016
|
13:43
Europe/Amsterdam

Directiewijziging Intertoys, Bart Smit en Toys XL

Samenvatting

Thomas Smit, directeur category management van de gezamenlijke speelgoedorganisatie Intertoys, Bart Smit en Toys XL, heeft besloten, na een indrukwekkende carrière binnen de speelgoedtak van het Blokker Holding concern, zijn functie per 1 december 2016 neer te leggen. Per dezelfde datum wordt Thomas Smit aangesteld als adviseur van de directie van de speelgoedorganisatie en zal hij tevens zijn kennis en ervaring overdragen aan zijn opvolger, Beate Toonen. Na een periode van zes maanden zal Thomas Smit zich gaan richten op een nieuwe carrière buiten het bedrijf. Beate Toonen heeft ruime ervaring op het gebied van inkoop en category management in een wereld van winkels en online. Zo werkte zij onder meer bij HEMA en wehkamp.nl. 

Tot 1 november 2015 had Thomas als algemeen directeur van Bart Smit de dagelijkse leiding over deze speelgoedketen en onder zijn leiding is belangrijke vernieuwing in gang gezet op het gebied van ICT en omnichannel. Tussen 2010 en 2015 was Thomas tevens lid van de Raad van Bestuur van Blokker Holding.

Ik heb besloten dat nu het juiste moment is om mijn vertrek aan te kondigen. Hoewel ik al eerder speelde met de gedachte om me te oriënteren op een nieuwe fase in mijn leven, had ik een belangrijke rol te spelen in de samenvoeging van de hoofdkantoren en de voorbereiding om de twee speelgoedketens samen te brengen onder één merk. Nu die fase van samenvoeging en voorbereiding is afgerond, zet ik een volgende stap. De afgelopen jaren heb ik met plezier bij Blokker Holding gewerkt en samengewerkt met veel inspirerende collega’s. Ik zie nu uit naar een nieuwe fase met nieuwe uitdagingen.
Thomas Smit, directeur category management Intertoys, Bart Smit en Toys XL
Steven van Nieuwenhuijzen, concerndirecteur Speelgoed Blokker Holding
Wij zijn Thomas zeer erkentelijk voor zijn bijdrage en de kennis en energie waarmee hij de vernieuwingen heeft gedragen en doorgezet. Zijn bezieling en talent om mensen en organisaties te verbinden zijn essentieel geweest voor de integratie van onze speelgoedketens.
Steven van Nieuwenhuijzen, concerndirecteur Speelgoed Blokker Holding
Boilerplate

De speelgoedorganisatie Intertoys, Bart Smit en Toys XL is volop in beweging. Sinds oktober 2016 worden de winkelformules Intertoys en Bart Smit aangestuurd door een gezamenlijke directie en zijn de hoofdkantoororganisaties geïntegreerd om een extra impuls te geven aan de vernieuwing van de populairste speelgoedketens van Nederland. In juni 2016 kondigde de speelgoedorganisatie van Blokker Holding aan de winkelketens Intertoys, Bart Smit en Toys XL samen te voegen onder de merknaam Intertoys om innovatie-, marketing- en e-commerce kracht te bundelen. Eind van het eerste kwartaal 2017 zullen alle Bart Smit-winkels omgebouwd zijn naar Intertoys. Eind 2017 zijn ook alle winkels van Toys XL omgebouwd en schakelt de speelgoedketen over op één webshop: Intertoys.nl. Onlangs opende Intertoys drie proefwinkels waarmee in samenwerking met de klant, de speelgoedwinkels van de toekomst worden ontwikkeld.

Bart Smit heeft 227 eigen winkels en 1.800 medewerkers in Nederland, België en Luxemburg. Intertoys heeft 176 eigen vestigingen, 125 franchisefilialen en 2.168 medewerkers in Nederland, België en Duitsland. Beide speelgoedformules hebben webshops: bartsmit.com, intertoys.nl en intertoys.de.

Toys XL is een formule van grootschalige speelgoed- en multimediawinkels en maakt sinds april 2016 deel uit van Blokker Holding B.V. Op dit moment heeft Toys XL 14 megastores verspreid over Nederland. Toys XL is onderscheidend door de grootte van haar winkels en collectie. Alle filialen hebben gemiddeld een oppervlakte van 2.000 m² en de formule heeft meer dan 12.000 artikelen in het assortiment.