06
juni
2016
|
16:40
Europe/Amsterdam

Francine van Dierendonck benoemd tot algemeen directeur Xenos

Xenos+-+Algemeen+directeur+Francine+van+Dierendonck

Francine van Dierendonck (39) is per 1 juni jl. benoemd tot algemeen directeur van Xenos. Van Dierendonck volgt daarmee Alex van Schaik op die in april, na een dienstverband van 40 jaar binnen Blokker Holding, met pensioen is gegaan. Van Dierendonck heeft vanuit diverse functies binnen en buiten de retail ruime ervaring met marketing en herpositionering, commercie en e-commerce. Zij zal leiding geven aan de vernieuwing van de populaire winkelformule en de maatregelen die eerder zijn aangekondigd om de positie van Xenos te versterken. Van Dierendonck rapporteert aan Casper Meijer, CEO Blokker Holding. 

“Met Francine van Dierendonck staat een veelzijdige, commerciële vrouw aan het roer die bovendien al eerder omvangrijke veranderingstrajecten heeft geleid. Wij verwachten dat zij succesvolle vernieuwingen zal doorvoeren die de positie van Xenos als sterk en verrassend winkelmerk kunnen bestendigen en versterken, zodat Xenos op de voorkeur van de klant kan blijven rekenen.”
Casper Meijer

Van Dierendonck heeft in haar loopbaan diverse management- en directieposities bekleed. Zij begon haar carrière in strategie consulting bij Boston Consulting Group. Daarna vervulde zij diverse posities in o.a. marketing en e-commerce bij Marktplaats (eBay), Philips en Miss Etam. Bij Miss Etam was zij tot eind 2015 als Chief Commercial Officer en Chief Information Officer verantwoordelijk voor commercie, operations, e-commerce, marketing en IC

Boilerplate

Xenos verkoopt avontuurlijke woon-, huishoud- en cadeauartikelen in Nederland en Duitsland. De winkelketen biedt wereldse, decoratieve en praktische producten aan tegen verrassend lage prijzen.