Amsterdam / Lissabon,
22
januari
2019
|
10:56
Europe/Amsterdam

GREEN SWAN neemt Maxi Toys over van Blokker Holding

Maxi Toys maakt voortaan deel uit van een internationale speelgoedgroep

Samenvatting

Speelgoedwinkelketen Maxi Toys, met winkels in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland, wordt overgenomen door GREEN SWAN, dat vorig jaar ook al de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us verwierf. In de context van deze overname kondigt GREEN SWAN zijn intentie aan om de expansie van het merk Maxi Toys voort te zetten met een omnichannelbenadering en door fors in te zetten op innovatie en een gepersonaliseerd winkelavontuur.

GREEN SWAN neemt alle activiteiten, winkels en logistieke operaties van Maxi Toys over, met de bedoeling het bedrijf verder te laten groeien en via verdere ontwikkeling en innovatie een boost te geven aan de Europese speelgoedsector.

Maxi Toys verwacht dat boekjaar 2018 voldoet aan de financiële verwachtingen en daarmee de duurzaamheid en het potentieel van de speelgoedsector op de Europese markt aantoont.

Blokker Holding verkoopt zijn aandelen in Maxi Toys International SA, met de winkelactiviteiten van Maxi Toys in België, Frankrijk, Luxemburg en Zwitserland naast de logistieke hub Logitoys.

Met onze speelgoedmerken in andere Europese landen, en vooral met Toys ‘R’ Us in Spanje en Portugal, slagen we in een ommekeer op de turbulente speelgoedmarkt. Deze revolutie bewijst dat speelgoedwinkels veel meer te bieden hebben dan producten en een industrie zijn voor gezinnen en mensen van elke leeftijd. Met Maxi Toys zien we veel potentieel om de klant een nog betere en persoonlijke service te bieden, en dit zowel in de winkel als online of in combinaties van beide
Paulo Andrez, CEO GREEN SWAN
Deze overname past prima in de strategie van Blokker Holding. Dankzij GREEN SWAN’s kijk op de sector en de business, zijn engagement en investeringen zal Maxi Toys het merk, de onlinemogelijkheden en het winkelnetwerk verder kunnen ontwikkelen. De verkoop aan een speelgoedretailer is ook goed nieuws voor de 1.100 werknemers van Maxi Toys. We focussen nu op het operationele management en de verkoop van de andere bedrijven van Blokker Holding.
Michiel Witteveen, CEO Blokker Holding
Dankzij de overname door GREEN SWAN zal Maxi Toys vooruitgang kunnen blijven boeken op het omnichannel-groeipad dat we hebben uitgestippeld op het domein van marketing, management en klantbeleving. Binnen de nieuwe groep zal Maxi Toys de kans krijgen zich verder te ontplooien als een internationaal merk.
Alain Hellebaut, CEO Maxi Toys, blijft aan het roer

Verwacht wordt dat de synergie met de speelgoedactiviteiten van GREEN SWAN zal resulteren in schaalvoordelen en innovatie die Maxi Toys zullen versterken.

De transactie is afhankelijk van de noodzakelijke goedkeuringen vanuit de ondernemingsraad van Maxi Toys. Over draagwijdte en financiële details van de overname wordt niet gecommuniceerd.

                                                                                                                                                              

Over Blokker Holding

Blokker Holding is een Nederlands retailconcern, gericht op de sectoren Huishoud en Speelgoed. Blokker Holding is actief met 3 retailformules en heeft ruim 950 winkels en circa 8.500 medewerkers in vijf landen. De retailformules zijn Blokker, Maxi Toys, Marskramer (franchiseformule) en Big Bazar. Meer informatie vindt u op blokkerholding.nl.

Over GREEN SWAN

Green Swan SGPS S.A. is een houdstermaatschappij, opgericht door durfkapitaalverstrekkers met uitgebreide nationale en internationale ervaring op domeinen als Management, Computer engineering en Nieuwe technologie, Marketing, Branding en Communication.

Green Swan SGPS S.A. zet voluit in op innovatie en overname van, of participatie in levensvatbare en rendabele bedrijven ,die goed gemanaged worden maar gemotiveerd zijn om innovatieprocessen aan te gaan om hun stakeholders te blijven boeien.

Green Swan heeft een strategische focus op de speelgoedsector en is een van de relevantste actoren op de Europese markt.

In augustus 2018 nam Green Swan reeds de Spaanse en Portugese activiteiten van Toys ‘R’ Us over.

Over Maxi Toys

Maxi Toys is een omnichannel speelgoedretailer met ongeveer 170 winkels in Frankrijk, België, Zwitserland en Luxemburg en in totaal 1.100 werknemers. De keten heeft verder 3 webwinkels in België, Luxemburg en Frankrijk, franchisewinkels in Roemenië (9) en Marokko (2) en 67 winkels in partnership met Joker in Turkije. Het hoofdkantoor, met een distributiecentrum van 45.000 m², is gevestigd in Houdeng-Goegnies (B) en wordt geleid door CEO Alain Hellebaut.