Amsterdam,
19
december
2016
|
10:19
Europe/Amsterdam

Grootste cadeau van Nederland naar Dream4Kids

Lisa Biemans (9) uit Udenhout geeft 40m3 speelgoed weg

Amsterdam, 18 december 2016 – Soms is geven net zo fijn als ontvangen. Voor de negenjarige Lisa Biemans ging er vandaag een droomwens in vervulling: ze mocht het Grootste Cadeau van Nederland weggeven. Lisa gaf het gigantische geschenk van 40m3 bomvol speelgoed aan Dream4Kids, dat droomdagen organiseert voor kinderen met een traumatische ervaring. Kinderen zoals Lisa: “Ik ben nog steeds dankbaar voor mijn eigen droomdag, samen met mijn zieke moeder hadden we de dag van ons leven! Als ik hieraan terugdenk krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Ik wilde zo graag iets terug doen en met Het Grootste Cadeau komt nu ook die droom uit!” De wens van Lisa was een van de duizenden hartverwarmende inzendingen die op HetGrootsteCadeau.nl binnenkwamen. Organisator Intertoys – die dit jaar 40 jaar is geworden – wees Lisa’s wens, na koortsachtig overleg van de jury, aan als het mooiste weggeef-initiatief.

Super belangrijk

Het Grootste Cadeau van Nederland stond de afgelopen twee weken te pronken op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. De wanden van de gigantische glazen doos met strik werden steeds verder ingepakt met weggeef-wensen, ook die van Lisa. Dat zij uiteindelijk degene is die vandaag de strik mag doorknippen om samen met Dream4Kids het cadeau in te stappen, vindt ze geweldig: “Dream4Kids verdient het zó om dit cadeau te krijgen! Ik ben ze ontzettend dankbaar voor wat ze voor mij hebben gedaan. De Droomdag is super belangrijk voor mij geweest en ik denk er nog vaak aan terug. Als mijn moeder weer in het ziekenhuis ligt of veel pijn heeft, helpt het om te denken aan die mooie dag die we samen hebben beleefd. Dat gevoel gun ik alle kinderen die het moeilijk hebben!” Als dank voor haar gulle gift krijgt ook Lisa een cadeau: ze mag twee minuten gratis speelgoed winkelen bij Intertoys.

Onder de indruk

Heidi Bunicich, Algemeen Directeur van Dream4Kids is onder de indruk van de weggeefactie van Lisa: “Kinderen die het moeilijk hebben, kunnen soms het vertrouwen in zichzelf en de wereld verliezen. Lisa krijgt behoorlijk wat voor haar kiezen en dat maakt het nog specialer dat ze juist aan andere kinderen denkt. Met Dream4Kids organiseren we zo’n 100 Droomdagen per jaar en het is altijd geweldig om te zien hoe kinderen daarvan opbloeien. Ze kunnen gewoon even genieten en blij zijn en de zorgen die vaak hun dagen vullen vergeten. Het Grootste Cadeau van Nederland gaat via ons meteen naar kinderen die wel een oppepper kunnen gebruiken. We geven ze bij het intakegesprek altijd een cadeautje en ook op de dag zelf krijgen de kids iets moois mee naar huis. Met die enorme stapel speelgoed die Lisa ons gegeven heeft kunnen we dus ontzettend veel kinderen blij maken!”

40 jaar Intertoys

Intertoys is opgericht op 25 juni 1976 en is met 265 filialen de grootste keten van speelgoedwinkels in Nederland. Naast een breed assortiment speelgoedartikelen met bekende merken als LEGO, Barbie, Nerf, VTech en Playmobil heeft Intertoys een uitgebreide collectie games voor alle consoles en een uitgebreide collectie Gifts & Bijoux. Afgelopen zomer maakte de speelgoedorganisatie van Blokker Holding, waar Intertoys onderdeel van is, bekend dat de speelgoedwinkels Bart Smit, Toys XL en Intertoys samen verder gaan onder de merknaam Intertoys.

Bekijk hier de video van de uitreiking van het Grootste Cadeau van Nederland: