Amsterdam,
28
juni
2016
|
18:15
Europe/Amsterdam

Intertoys, Bart Smit en Toys XL samen verder onder de merknaam Intertoys

 

Bundeling van marketing en e-commerce kracht bij top drie speelgoedketens in Nederland

 

Amsterdam, 28 juni 2016 - De speelgoedorganisatie van Blokker Holding zal de winkelketens Intertoys, Bart Smit en Toys XL samenvoegen onder de merknaam Intertoys. Door verder te gaan onder één merk worden kennis, ervaring en investeringen gebundeld. Zo ontstaat één sterke speelgoedketen die de klant nog beter van dienst kan zijn als specialist in spelen en speelgoed, zowel in de winkels als online. De winkels van Bart Smit worden gefaseerd omgebouwd in het eerste kwartaal van 2017. Eind 2017 zijn ook alle winkels van Toys XL omgebouwd en schakelt de speelgoedketen over op één webshop: intertoys.nl.

 

Steven van Nieuwenhuijzen, Concerndirecteur Speelgoed Blokker Holding
“De volledige focus op één winkelformule stelt onze organisatie in staat de service, het on- en offline assortiment en de winkelbeleving verder te verbeteren. Zo verwachten wij met nieuwe en verrassende innovaties te komen die de formule favoriet en relevant houden voor de klant van de toekomst. De bundeling van de sterke merken Intertoys en Bart Smit, met hun goedlopende webshops en online bestelkiosken in iedere winkel, en de populaire megastores van Toys XL, biedt ons een kansrijk vertrekpunt om klanten te blijven boeien. Deze samenvoeging is daarmee een eerste stap van Intertoys om dé omnichannel speelgoedformule van de toekomst te worden.”  
Steven van Nieuwenhuijzen, Concerndirecteur Speelgoed Blokker Holding

Samenvoeging Bart Smit, Intertoys en Toys XL

De beslissing om Bart Smit, Intertoys en Toys XL samen te voegen onder de merknaam Intertoys volgt op een eerder besluit uit augustus 2015 om de hoofdkantoororganisaties van Bart Smit en Intertoys te integreren en te huisvesten in een nieuw hoofdkantoor in Amsterdam. Deze verhuizing heeft de afgelopen weken plaatsgevonden.

In april 2016 is Blokker Holding volledig eigenaar geworden van Toys XL door het resterende deel van de aandelen van de speelgoedketen over te nemen. De algemeen directeur van Toys XL rapporteert sindsdien aan Steven van Nieuwenhuijzen, Concerndirecteur Speelgoed Blokker Holding en Algemeen Directeur Intertoys/Bart Smit. Toys XL heeft 14 megastores, verspreid over Nederland. Alle Toys XL-filialen hebben een oppervlakte van minimaal 2.000 m².

 

Keuze merknaam Intertoys

De speelgoedorganisatie van Blokker Holding heeft uitgebreid onderzoek laten doen naar de merkwaarden en de consumentenwaardering van de speelgoedketens. De ketens Bart Smit en Intertoys zijn populair en beide merknamen zijn zeer bekend. Toys XL staat vooral bekend om zijn brede assortiment en grote winkels. Omdat Intertoys in Nederland meer winkels heeft en een sterk netwerk van franchisers kent, is er voor de naam Intertoys gekozen.

 

Naar een meer klantgestuurde speelgoedorganisatie

Naast de focus op één winkelmerk, wordt ook gewerkt aan een meer klantgestuurde organisatie. De activiteiten en processen op het hoofdkantoor worden substantieel anders ingericht en georganiseerd. De grootste verandering hierin is een sterkere aansturing vanuit marketing en formule, de invoering van category management, meer focus op omnichannel en online verkoop. De hernieuwde werkwijze heeft tot gevolg dat diverse functies op het hoofdkantoor komen te vervallen. Daarnaast worden er ook nieuwe functies gecreëerd. Naar verwachting worden enkele tientallen medewerkers boventallig als gevolg van gewijzigde functieprofielen. Dit zal gefaseerd plaatsvinden. Waar mogelijk worden zij herplaatst binnen de nieuwe organisatie. De Ondernemingsraad is bij dit besluit betrokken.

Tot eind maart 2017 blijven Bart Smit, Intertoys en Toys XL als aparte winkelketens de klant bedienen.

 

 

Boilerplate

Over Bart Smit, Intertoys en Toys XL

Bart Smit heeft 227 eigen winkels en 1.800 medewerkers in Nederland, België en Luxemburg. Intertoys heeft 176 eigen vestigingen, 125 franchisefilialen en 2.168 medewerkers in Nederland, België en Duitsland. Beide speelgoedformules hebben webshops: bartsmit.com, intertoys.nl en intertoys.de.

 

Toys XL is een formule van grootschalige speelgoed- en multimediawinkels en maakt sinds april 2016 deel uit van Blokker Holding B.V. Op dit moment heeft Toys XL 14 megastores verspreid over Nederland. Toys XL is onderscheidend door de grootte van haar winkels en collectie. Alle filialen hebben gemiddeld een oppervlakte van 2.000 m² en de formule heeft meer dan 12.000 artikelen in het assortiment.

 

Over Blokker Holding B.V.

Blokker Holding B.V. is een groot retailconcern dat actief is in de sectoren Huishoud, Speelgoed en Wonen, met 10 winkelformules in 8 landen. Hiertoe behoren Blokker, Intertoys, Bart Smit, Toys XL, Maxi Toys, Leen Bakker, Xenos, Big Bazar, Marskramer en Cook&Co.