Amsterdam,
25
oktober
2017
|
14:15
Europe/Amsterdam

Intertoys stelt webshop open voor externe speelgoedaanbieders

Speelgoedformule breidt online assortiment uit met ruim 25.000 producten

Samenvatting

Intertoys start met de online marktplaats ‘Nextail Connect!’. Het verkoopplatform Intertoys.nl wordt hiermee opengesteld voor externe speelgoedaanbieders. Hierdoor biedt de speelgoedmarktleider klanten nog meer keuze en kan het online productassortiment in de toekomst ook sneller groeien. De uitbreiding start met een online groei van ruim 25.000 speelgoedproducten.

Intertoys wil haar klanten graag een zo volledig mogelijk speelgoedassortiment aanbieden, zeker in de aanloop naar de najaar feestdagen, de voor de retail drukste periode van het jaar. Met deze online uitbreiding van ruim 25.000 speelgoedartikelen, is er op intertoys.nl meer keuze in het productaanbod en de –prijs en maken klanten nog meer kans om te slagen voor al hun speelgoedinkopen. De productuitbreiding op Intertoys.nl betreft een ‘verdieping’ van het reeds bestaande assortiment. Zo is het aantal Lego-producten hiermee verdrievoudigd. Het online assortiment wordt ook per categorie verbreed. De categorie ‘Games’ wordt bijvoorbeeld aangevuld met diverse merken en ook hardware producten, waaronder speciale gamingstoelen en joy sticks.

Hoe werkt het?

Wanneer de klant via de webwinkel Intertoys.nl een product bestelt van een externe aanbieder, betaalt de klant aan Intertoys. Via de online marktplaats ‘Nextail Connect!’ worden de producten doorgestuurd naar de aanbieder, die vervolgens de verzending en verdere service voor zijn rekening neemt. Tot slot verrekent Intertoys de aankopen achteraf met de externe verkoper.

Speelgoedaanbieders reageren enthousiast

Bij de lancering van de online marktplaats start Intertoys met een exclusieve selectie van vijftien externe verkopers, waaronder ThysToys, Imaginarium en Speelgoed familie. Het gaat om externe retailers, hetzij een andere webwinkel, groothandel of fabrikant, die producten aanbieden die goed aansluiten op de formule van Intertoys. Naar verwachting zullen in een later stadium meer verkopers toetreden. Aanbieders tonen reeds veel interesse in een samenwerking met Intertoys. Door de webshop van Intertoys open te zetten voor externe verkopers wordt een krachtig verkoopkanaal geboden. Daarnaast ‘leunen’ de externe verkopers op het sterke merk Intertoys om zo ook in contact te komen met diens klanten.

Voor Intertoys, als dé specialist op het gebied van spelen en speelgoed, is de online marktplaats een logische stap. Door de online marktplaats zijn we nog beter in staat in te spelen op de wensen van onze klanten en invulling te geven aan de omnichannel strategie van Intertoys. De volgende stap is het koppelen van de online marktplaats aan de online bestelpunten waar al onze speelgoedwinkels van zijn voorzien
Steven van Nieuwenhuijzen, managing director Intertoys
Nextail Connect is inmiddels een beproefd platform voor retailers waarmee retailers hun klanten sneller en makkelijker een nog vollediger aanbod kunnen aanbieden. In navolging op winkelformule Blokker is Intertoys nu de tweede dochteronderneming van Blokker Holding die haar webshop openstelt voor externe aanbieders
Antoine Brouwer, Managing Director Nextail
Meer informatie

Over Intertoys

Intertoys is opgericht in Gouda in 1976 en is, inclusief Bart Smit en Toys XL, de grootste keten van speelgoedwinkels in Nederland. In 2015 maakte de speelgoedorganisatie van Blokker Holding, waar Intertoys onderdeel van is, bekend dat de winkelformules Bart Smit, Toys XL en Intertoys samen verder zouden gaan onder de merknaam Intertoys. Naast een breed assortiment speelgoedartikelen met bekende merken als LEGO, Barbie, NERF, VTech en PLAYMOBIL heeft Intertoys een uitgebreide collectie games voor alle consoles en een uitgebreide collectie Gifts & Bijoux. In september 2017 won Intertoys de award ‘Beste winkelketen 2017-2018’ in de categorie Speelgoed. Op 12 oktober 2017 heeft Blokker Holding, de moedermaatschappij van Intertoys, het voornemen aangekondigd Intertoys te verkopen aan Alteri Investors. Naar verwachting wordt de transactie eind november afgerond.

Over Nextail

Nextail, opgericht in 2014, huisvest alle e-commerce- en omnichannelactiviteiten van Blokker Holding, waaronder vrijwel alle webshops van het concern. Enkele van deze activiteiten zijn web development, online marketing en content verbetering.