Amsterdam,
02
augustus
2017
|
16:44
Europe/Amsterdam

Mijlpaal in ombouw: Blokker opent 250e Nieuwste Blokker

Samenvatting

Deze ochtend opende winkelformule Blokker in Harderwijk haar 250e Nieuwste Blokker. In slechts vijftien maanden tijd werden 250 Blokker-winkels omgebouwd naar het nieuwe winkelconcept. Voor de retailer is dit een belangrijke mijlpaal. Vol enthousiasme werd de winkel samen met de inwoners van Harderwijk en omgeving om 10.00 uur geopend. 

De ‘Nieuwste Blokker’ op de nieuwe locatie aan de Donkerstraat 53 in Harderwijk laat zich al ontdekken vanaf de buitenkant: de nieuwe frisse Blokker stijl en het vernieuwde logo, volop ruimte en overzicht. De winkel maakt een sfeervolle indruk. Bij binnenkomst is het meteen duidelijk: hier kom je niet alleen maar om een ‘boodschappenlijstje’ af te werken. De winkel nodigt vanzelf uit om op zoek te gaan naar leuke dingen. Blokker heeft de bakens verzet. Naast het vertrouwde Blokker assortiment – met o.a. veel huishoud – wil Blokker meer zijn: de winkel die van het huis een thuis maakt. In deze nieuwe winkel is dat overal te zien. De winkelruimte is overzichtelijk ingedeeld in diverse `werelden’ van verschillende productcategorieën. Zo wordt het makkelijker om artikelen te vinden. Het is lichter, leuker en ruimer en voelt echt als de Blokker van nu en morgen.

Openingsacties

De opening in Harderwijk werd bijzonder feestelijk gevierd met extra festiviteiten, waarbij klanten flink in het zonnetje werden gezet. De feestelijke opening zorgde voor een oranje gekleurde Donkerstraat en vrolijke klanten. Klanten in Harderwijk werden gevraagd om samen 250ste Nieuwste Blokker te openen. Hiervoor moesten zij een opener meenemen. Met deze opener maakte iedere tiende klant kans op een Philips Airfyer. Gedurende de hele openingsweek zijn er voor de klanten extra openingskortingen.

Bestaand én nieuw

Blokker timmert hard aan de weg. Blokker wil de vernieuwing laten zien en tegelijk herkenbaar blijven voor de bestaande trouwe klanten. Er is nu een evenwicht gevonden: een grote keuze in zeer scherp geprijsde, huishoudelijke elektrische apparaten en/of iconische Blokker-producten. En daarnaast de nodige vernieuwing, zoals Blokker eigen merk artikelen, waaronder handdoeken en dekbedovertrekken, notebooks, party-artikelen, en producten die inspelen op trends en seizoenen.

Meer productkeuze

Het productassortiment van de Nieuwste Blokker strekt verder dan alleen de fysieke winkelvoorraad. Via de online bestelpunten, waar elke Nieuwste Blokker van is voorzien, krijgen klanten direct toegang tot ruim 18.000 producten. Klanten die via deze online kiosk aankopen doen, krijgen hun bestelling binnen één dag thuis afgeleverd of de mogelijkheid deze in de winkel op te halen. Klanten die zelf direct via de webshop van blokker.nl aankopen doen, hebben inmiddels keuze uit ruim 50.000 producten. Dit laatste is inclusief witgoed, de nieuwe productcategorie die Blokker recentelijk aan haar online assortiment heeft toegevoegd.

Frisse start

Een ingrijpende verbouwing en de start met een Nieuwste Blokker is voor het winkelteam en de winkelleiding een spannende tijd. 

Ons team praat al een poosje mee over de ‘Nieuwste Blokker’ in Nederland. Maar nu kunnen we het onze klanten ook werkelijk laten zien. Een nieuwe winkel op een nieuwe locatie in de Donkerstraat, een nieuwe inrichting, die frisse stijl... Leuk dat het nu allemaal echt wordt. Kortom, het voelt als een frisse start die volop energie geeft. Wie deze dagen bij ons binnenstapt zal dat meteen ervaren.
Gerrit Buitenhuis, Bedrijfsleider Blokker Harderwijk
Boilerplate

Blokker is toonaangevend in van je huis ‘een thuis’ maken. Het is dé omnichannel winkel die altijd dichtbij is met relevante en verrassende producten. Met een fijnmazig netwerk van winkels, een webshop blokker.nl, ruim 6.500 medewerkers en een breed assortiment, brengt Blokker onderscheidende merken en vernieuwende producten van kwaliteit tegen een goede prijs. Blokker biedt producten uit de categorieën Eten & Tafelen, Koken & Bakken, Schoonmaak & Huishoud, Opbergen & Organiseren, Wassen & Strijken, Elektrische Apparaten, Baden & Slapen, Inspireren & Verrassen, Spelen & Beleven en Wonen & Sfeermaken. Daarnaast biedt Blokker altijd vernieuwende en seizoengebonden producten.

Blokker is al sinds 1896 een vertrouwde naam in de winkelstraten van Nederland en maakt deel uit van Blokker Holding B.V., een Nederlands retailconcern, actief op het gebied van huishoud en speelgoed. Blokker Holding heeft zes winkelformules, ruim 1.900 winkels en ca. 18.500 medewerkers in acht landen.