Amsterdam,
02
april
2014
|
00:00
Europe/Amsterdam

Nieuwe discountformule Big Bazar wordt door Nederland uitgerold

  • Kalverstraat Amsterdam is eerste testwinkel voor nieuw discountconcept
  • Big Bazar opent als 1e discounter winkel in de Kalverstraat Amsterdam

De afgelopen maanden heeft Big Bazar (onderdeel van Blokker Holding) in het diepste geheim aan een compleet nieuwe formule gewerkt. Een nieuwe winkel in de Kalverstraat in Amsterdam, die vandaag open gaat, is de eerste testwinkel uitgevoerd in deze nieuwe formule.

Roland van Geest, algemeen directeur van Big Bazar
We durven te stellen dat we met Big Bazar een nieuwe norm zetten voor discount! De consument krijgt nog steeds A-merken en andere leuke producten voor de laagste prijs maar binnen een overzichtelijke, aantrekkelijke en inspirerende winkel. In Amsterdam geven we de klant alvast een voorproefje van wat we ze straks ook zullen bieden in de grotere winkels
Roland van Geest, algemeen directeur van Big Bazar

City Store

De nieuwe winkel die vandaag open gaat is een kleinere "City Store" variant met een vloeroppervlak van circa 350 vierkante meter. Doorgaans heeft Big Bazar winkels die twee tot drie keer zo groot zijn.

Nieuwe winkelfomule

Elders in Nederland is begin dit jaar op een geheime locatie het compleet nieuwe winkelconcept gerealiseerd. Naast een nieuwe winkelinrichting en presentatievorm is ook de huisstijl compleet op zijn kop gezet met een nieuw logo en de nieuwe huiskleuren magenta en oranje.

Tien werelden

De nieuwe winkelformule neemt de consument mee door tien werelden. Nieuw is dat de kern van iedere winkel wordt gevormd door Beauty & Verzorging. Met daar omheen de werelden: Home & Living, Party & Fun, Keuken & Tafelen, Schoon & Handig, Hond & Kat, Hobby & Meer, Kids & Fun, Schoen & Kleding en tot slot Eten & Drinken. Dit alles met de garantie van: de grootste merken, met de kleinste prijzen: Big Brands, Smallest Price.

Snelstgroeiende winkelketen van Nederland

In 2013 was Big Bazar met maar liefst 43 openingen in één jaar de snelstgroeiende winkelketen van Nederland. De teller staat inmiddels met de opening van Amsterdam exact op 120 winkels. Vorige week werden op één dag twee nieuwe winkels geopend in Amsterdam (Oostpoort winkelcentrum) en Purmerend. Tegelijk met de Kalverstraat opent tevens een nieuwe winkel in Drachten en volgende week opent de keten wederom twee winkels tegelijk in België. In totaliteit mikt het concern op opening van 40 tot 50 nieuwe winkels in 2014. Het winkelconcern voorziet een verdere doorgroei van de formule naar meer dan 200 winkels.

Boilerplate

Big Bazar is een discountketen waar klanten voordelig kunnen winkelen in een onderscheidende en inspirerende omgeving. De winkel heeft een breed, actueel en snel wisselend assortiment. Het is een van de snelst groeiende winkelketens van Nederland.