Amsterdam,
01
september
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Rob Heesen benoemd tot algemeen directeur Blokker B.V.

Nieuw leiderschap voor Nederlands grootste huishoudwinkelketen

Rob Heesen wordt per 1 oktober a.s. de nieuwe algemeen directeur van Blokker. Hiermee geeft de concerndirectie van Blokker Holding een extra impuls aan verdere vernieuwing, snellere omzetgroei en een volledig omnichannel-aanbod bij Nederlands grootste huishoudwinkelketen. De concerndirectie verwacht met de ervaren retail-professional Heesen de commerciële slagkracht van Blokker te versterken. Heesen, op dit moment commercieel directeur bij HEMA, zal bij Blokker de uitrol van de nieuwe winkelformule alsmede de assortimentsvernieuwing verder voortzetten. 

Nieuw leiderschap

Heesen vervangt Jack Peters die op 31 augustus jl. zijn functie heeft neergelegd. Met het aantreden van Rob Heesen is opnieuw een talent aangetrokken om het leiderschap binnen het retailconcern Blokker Holding verder te versterken en uitvoering te geven aan de transformatiestrategie. Rob Heesen zal als algemeen directeur Blokker B.V. rapporteren aan Theo de Kool, CEO Blokker Holding.

Over Rob Heesen

Rob Heesen (1971) heeft een indrukwekkende en veelzijdige carrière in de retail opgebouwd in diverse managementrollen op het gebied van inkoop en merchandising. Hij had eerder managementfuncties bij Etos en Super de Boer en is nu als commercieel directeur lid van de HEMA-directie. Voor dit warenhuis was hij onder meer eindverantwoordelijk voor het gehele HEMA-assortiment, category management en prijs- en promotiebeleid.

Boilerplate

Tot het detailhandelsconcern Blokker Holding B.V. behoren de huishoudketens Blokker, Cook&Co, Xenos, Big Bazar, Marskramer, Novy en Budg€t, de speelgoedketens Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys, woonwinkel Leen Bakker en de groothandels Trend Center en Elektroblok. Het concern is actief met 11 winkelformules in 8 landen met ruim 2.400 vestigingen en circa 22.000 medewerkers.