Amsterdam,
31
augustus
2017
|
09:05
Europe/Amsterdam

Snelgroeiend Big Bazar viert 10 jarig jubileum

Discounter voorziet voor 2017 10% groei in kansrijke discountmarkt

Samenvatting

Discounter Big Bazar telt vanaf vandaag 10 weken lang af naar zijn 10e verjaardag met een Bizar Prijzenfestival en een verjaardagscampagne. Vanaf de opening van de eerste Big Bazar-winkel op 8 november 2007 in Apeldoorn, is de discounter gestaag gegroeid in Nederland en Vlaanderen. Big Bazar zal eind 2017 uitkomen op zo’n 140 winkels waarmee Blokker Holding – ondanks de intentie tot verkoop van de formule – de investeringen in Big Bazar voortzet. Big Bazar verwacht dit jaar 10% omzetgroei te realiseren.

In 2015 werd de Big Bazar-formule herijkt met een nieuw en continu wisselend assortiment, een nieuw logo en visuele identiteit en een ‘supermarkt-achtige’ schappen indeling. Ook werd er gekozen voor een overwegend groot en extra groot formaat winkels en werden kleinere winkels gesloten. Sinds die tijd laat het bedrijf een jaarlijkse oud-op-oud groei zien van zo’n 4 à 5%. In november 2016 werd Big Bazar door de Consumentenbond uitgeroepen tot goedkoopste retailer van A-merk drogisterijartikelen.

Inmiddels heeft Big Bazar 11 van de eerder aangekondigde 30 nieuwe winkellocaties voor 2017 geopend en zijn 3 bestaande winkels verhuisd naar grotere panden. Later dit jaar gaan nog vijf Big Bazar-winkels over naar XL-locaties en worden nog 17 nieuwe winkels geopend.

De verjaardagscampagne bestaat uit een groots prijzenfestival, gratis boodschappen, extra koopavonden en een verjaardagscadeautje voor de gelukkigen die net als Big Bazar op 8 november jarig zijn. Vanaf deze week trapt Big Bazar de verjaardagscampagne af met radiocommercials, speciale folders en diverse aanbiedingen.

Zie download voor commerciële kalender. 

Boilerplate

Big Bazar is een discountketen met ruim 1.800 medewerkers en ca. 130 winkels, gevestigd in Nederland en België. Klanten kunnen bij Big Bazar voordelig winkelen in een onderscheidende en inspirerende omgeving. De winkelformule biedt een breed, actueel en snel wisselend assortiment. De discounter werd in 2007 opgericht en is één van de snelst groeiende winkelketens van Nederland. Big Bazar is onderdeel van de Nederlandse retailer Blokker Holding. Op woensdag 8 november 2007 opende Big Bazar de eerste winkel in het centrum van Apeldoorn aan de Mariastraat 28 waar nu nog steeds een filiaal van de discountketen gevestigd is. Zie bijlage voor commerciële kalender Big Bazar 10 jaar.

Over Blokker Holding

Blokker Holding is een retailbedrijf op het gebied van huishoud, wonen en speelgoed. Blokker Holding heeft per einde boekjaar (excl. Leen Bakker) 6 winkelformules met ruim 1.900 winkels in acht landen en telt circa 18.500 medewerkers. Op 16 mei jl. heeft Blokker Holding een besluit aangekondigd om zich volledig te richten op Blokker in Nederland en België en vijf andere formules van het bedrijf (waaronder Big Bazar) te verkopen. Winkelketen Marskramer gaat daarbij door als franchiseformule en groothandelsorganisatie.