16
september
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Speelboek voor jeugd onverminderd populair

Samenvatting

Amsterdam, 16 september 2016 - De plof op de mat van het speelboek klinkt voor velen als muziek in de oren. Het betekent voor Nederland de kick-off van de feestdagen en de bijkomende festiviteiten. Uit het vandaag verschenen verlanglijstjesonderzoek, welke door Intertoys is gehouden onder ruim 500 kinderen, blijkt het speelboek onverminderd populair. Ondanks alle moderne communicatiemiddelen is de papieren catalogus nog veruit de meest belangrijke oriëntatiebron om een cadeaulijst samen te stellen. Eentje die voor spannende momenten bij de brievenbus zorgt. Ook qua verwachtingen van de kinderen is het naslagwerk er eentje om bij te houden. Want maar liefst 80% van de kinderen verwacht wel te krijgen wat er in omcirkeld wordt. Aanstaande zaterdag is het zover: de start van het speelgoedseizoen én ontvangt klein Nederland het felbegeerde speelboek en kan het omcirkelen beginnen. 

Speelboek als verlanglijstje

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen blijkbaar niet wachten totdat ze hun keuzes kunnen aanstrepen. Niet digitaal, maar nostalgisch in print. Onderzoek, uitgevoerd door Panelwizard in opdracht van Nederlands grootste speelgoedketen Intertoys, toont aan dat bijna 70 procent van de ondervraagde kinderen zich nú al verheugt op het moment dat het nieuwe speelboek op de mat valt. Acht op de tien kinderen geeft bovendien aan het boek te gebruiken als leidraad voor het verlanglijstje. Doen ze dat dan helemaal niet online? Natuurlijk ook. Maar uit het onderzoek blijkt dat slechts 13 procent van de kinderen andere bronnen prefereert boven het vertrouwde - en dus nog steeds favoriete - speelboek. Dit jaar kunnen de kinderen kiezen uit maar liefst 1250 van de leukste speelgoeditems. 

Dit weekend is hét startsignaal voor het speelgoedseizoen, want het speelboek valt op de mat bij klein Nederland. Miljoenen kinderen die super enthousiast worden van het leukste speelgoed. We voelen ons vereerd dat wij zoveel kinderen zo blij mogen maken.
Saskia Bax, Directeur Marketing & Formule Intertoys

Trends: Virtual Reality, drones, robots en... nostalgie!

Niets is zo afwisselend als de gemiddelde verlanglijst en elk jaar staan de grote nieuwe trends centraal. Intertoys helpt met het speelboek mee te gaan in de tijd, het meest trendy speelgoed heeft een belangrijke plaats in het speelboek van dit jaar. Zo zien we meer Virtual Reality speelgoed, onder andere Sony komt met een VR-bril voor bij de Playstation. Ook drones zullen een ‘vlucht’ nemen en we zien meer robots, zoals een aapje van Zoomer die windjes laat en commando’s opvolgt en Hatchimals, een soort vogeltje dat lijkt op de Furby en Tamagotchi van vroeger, dat zichzelf uit zijn ei tikt als ze goed wordt verzorgd. Naast deze high-tech toys speelt de nostalgie weer op. Bordspellen zijn weer helemaal terug van weggeweest en ook de Trolls, die beestjes met gek piekhaar in felle kleuren, maken weer een terugkomst. 

 

Bouwspeelgoed en games meest gewild

De kinderen van nu blijken ook nog echte bouwers te zijn: uit het onderzoek komt naar voren dat het bouwspeelgoed, zoals LEGO, K’Nex DUPLO, het meest populaire speelgoed is. 28,2 procent van de kinderen zet hier als eerste een cirkeltje om. Games zijn een goede tweede: 13,7 procent van de kinderen geeft namelijk aan games zoals FIFA17, Pokémon en Skylanders te willen ontvangen als cadeautje. De derde plek wordt met 10,3 procent ingenomen door buitenspeelgoed, zoals een bal, step of skateboard.

Het nieuwe speelgoedseizoen start op 17 september, wanneer het welbekende speelboek thuis bezorgd wordt. Met een aanbod van de leukste 1250 speelgoedartikelen, valt er genoeg te omcirkelen. 

 

Boilerplate

Intertoys is opgericht op 25 juni 1976 en is met 265 filialen nu de grootste keten van speelgoedwinkels in Nederland. Naast een breed assortiment speelgoedartikelen voor jong tot oud, met bekende merken als LEGO, Barbie, Nerf, VTech en Playmobil heeft Intertoys een uitgebreide collectie games voor alle consoles. Daarnaast heeft Intertoys sinds juli 2007 een uitgebreide collectie Gifts & Bijoux.