04
december
2017
|
10:00
Europe/Amsterdam

Verkoop Intertoys door Blokker Holding aan Alteri Investors afgerond

Amsterdam, 4 december 2017 – De verkoop van speelgoedketen Intertoys door Blokker Holding aan Alteri Investors is per vandaag afgerond. Alteri Investors wordt hiermee de nieuwe eigenaar van Intertoys, met inbegrip van alle winkels van Bart Smit en Toys XL. Aan de noodzakelijke goedkeuringen op het gebied van mededinging is voldaan en advisering door de ondernemingsraden heeft plaatsgevonden. Over de omvang van deze transactie worden geen nadere details bekend gemaakt.

Deze transactie is in lijn met de aangekondigde strategische heroriëntatie van Blokker Holding. Voor Alteri Investors is de overname van Intertoys een uitstekende aanvulling op haar portefeuille. Alteri zal haar ervaring, kennis en kapitaal inzetten om Intertoys verder om te vormen naar een op de klant gericht omnichannel retailbedrijf.

Boilerplate

Over Intertoys

Intertoys, dat in 1976 werd opgericht in Gouda, exploiteert circa 500 winkels (inclusief ruim 100 franchisewinkels) in heel Nederland, België, Duitsland en Luxemburg, evenals een of meerdere webshops in deze landen. Intertoys heeft diverse moderniserings- en herstructureringsactiviteiten doorgevoerd. In 2015 kondigde Blokker Holding de integratie aan van de hoofdkantoren van Intertoys en Bart Smit en de aanstelling van één managementteam voor de beide retailmerken. In juni 2016 maakte Blokker Holding bekend dat Intertoys, Bart Smit en Toys XL zouden worden samengevoegd tot één merk, ‘Intertoys’. De ombouwoperatie van Bart Smit-winkels naar Intertoys is inmiddels voltooid, op 13 winkels in Nederland en de Bart Smit-winkels België na. De Toys XL-winkels worden voor het eind van het jaar omgebouwd naar Intertoys. Voordat het hoogseizoen van dit jaar begint, zal Intertoys ook verschillende innovatieve omnichannel-proposities implementeren en verbeteringen doorvoeren aan haar online platforms. Het merendeel van de winkels bevindt zich in Nederland. Intertoys heeft ruim 4.000 medewerkers en heeft onlangs een aantal proefwinkels in Nederland geopend.

Over Alteri Investors

Alteri Investors is een gespecialiseerde investeerder in de Europese retailsector met een succesvol trackrecord in het oplossen van uitdagingen in de retail. Het bedrijf werd in november 2014 opgericht als een joint venture tussen Alteri’s management en fondsen die worden beheerd door dochterondernemingen van de toonaangevende alternatieve vermogensbeheerder Apollo Global Management, LLC (samen met haar geconsolideerde dochterondernemingen, ‘Apollo’) (NYSE: APO).

Alteri beschikt over een team van mensen met jarenlange ervaring in investeringen en herstructureringen in de retailsector. Sinds haar oprichting heeft Alteri een groot aantal schuld- en aandelentransacties voltooid, waaronder de acquisitie van Versandhaus Walz, een vooraanstaande in Duitsland gevestigde multi-channel en multi-brand retailer. Alteri streeft ernaar nieuw kapitaal in te brengen om bedrijven weer gezond te maken. Het bedrijf is gevestigd in Mayfair, Londen.

Over Blokker Holding

Blokker Holding is een Nederlands retailconcern met winkelformules in Huishoud en Speelgoed. Blokker Holding is op dit moment actief met vijf formules (Blokker, Big Bazar, Xenos, Marskramer en Maxi Toys), met ruim 1.370 winkels en circa 14.000 medewerkers in acht landen. Op 16 mei 2017 maakte Blokker Holding bekend zich volledig te gaan richten op de Blokkerwinkels in Nederland en België en de overige winkelbedrijven (op dat moment Xenos, Leen Bakker, Intertoys, Maxi Toys en Big Bazar) te gaan verkopen. Marskramer gaat door als franchiseformule en groothandelsorganisatie. In juli 2017 is de verkoop van Leen Bakker aan Gilde Equity Management afgerond. In december 2017 is de verkoop van Intertoys aan Alteri Investors afgerond. Nextail, de online-organisatie die alle formules van Blokker Holding bedient, zet de dienstverlening aan Leen Bakker en Intertoys voort op basis van service level agreements. Kijk voor meer informatie op blokkerholding.nl.