Amsterdam,
10
juli
2017
|
18:01
Europe/Amsterdam

Verkoop Leen Bakker door Blokker Holding aan Gilde Equity Management afgerond

Samenvatting

De verkoop van woonwarenhuis Leen Bakker door Blokker Holding aan Gilde Equity Management is per vandaag afgerond. Gilde Equity Management wordt hiermee de nieuwe eigenaar van Leen Bakker. Aan de noodzakelijke goedkeuringen op het gebied van mededinging en advisering door de Centrale Ondernemingsraad is voldaan. Over de omvang van deze transactie worden geen nadere details bekend gemaakt.

Deze transactie is in lijn met de aangekondigde strategische heroriëntatie van Blokker Holding. Voor Gilde Equity Management is de overname van Leen Bakker een uitstekende aanvulling op haar portefeuille. Gilde zal al haar ervaring, kennis en kapitaal inzetten voor het realiseren van een succesvolle toekomst voor alle klanten en medewerkers van Leen Bakker.

 

Boilerplate

Het Nederlandse Leen Bakker wil het merk voor een ieder zijn als het gaat om mooi, functioneel en betaalbaar wonen. De basis daarvoor werd gelegd door Cornelis Bakker. Zijn textielwinkel in Rotterdam groeide in bijna een eeuw uit tot één van de grootste en bekendste woninginrichters van Nederland en België. Ruim 2.300 medewerkers werken voor en achter de schermen aan het waarmaken van de missie: iedereen een thuis! Daarbij richt Leen Bakker zich vooral op de twee belangrijkste ruimtes van het huis: de woonkamer en de slaapkamer. Het bedrijf is sinds 1988 onderdeel van Blokker Holding. Leen Bakker realiseert een jaaromzet van meer dan 330 miljoen euro.

Over Gilde Equity Management

Gilde Equity Management is opgericht in 1982 en behoort tot één van de oudste en meest toonaangevende participatiemaatschappijen van Nederland. Sinds die tijd heeft Gilde geïnvesteerd in meer dan 50 bedrijven in de retail, food, dienstverlenende en maak-industrie in Nederland en België. Gilde stelt zich tot doel om duurzame groei te realiseren en participeerde eerder in merken als Peijnenburg, HG-schoonmaakproducten, Kwantum, Johma Salades, Dunlop Protective Foodwear en laadpalenbedrijf EV-Box.

Over Blokker Holding

Blokker Holding is een retailbedrijf op het gebied van huishoud, wonen en speelgoed. Blokker Holding heeft op dit moment (excl. Leen Bakker) 6 winkelformules met ruim 1.900 winkels in acht landen en telt circa 18.500 medewerkers. Op 16 mei jl. heeft Blokker Holding een besluit aangekondigd om zich volledig te richten op Blokker in Nederland en België en vijf andere formules van het bedrijf te verkopen. Winkelketen Marskramer gaat daarbij door als franchiseformule en groothandelsorganisatie. Meer informatie: www.blokkerholding.nl