Amsterdam/Waalwijk,
30
maart
2015
|
10:00
Europe/Amsterdam

Xenos opent webshop

24/7 omnichannel Xenos

Nederlandse consumenten kunnen nu ook online winkelen bij Xenos. Op xenos.nl zijn ruim 2.000 populaire artikelen uit het assortiment te bestellen. Het aanbod wordt in rap tempo uitgebreid. Xenos speelt hiermee in op de groeiende behoefte van klanten om zich online te oriënteren en te winkelen. Klanten kunnen hun bestelling thuis te laten bezorgen of zelf in een van de ruim 200 Xenos winkels op halen.

Met onze nieuwe webshop met thuisbezorging en afhaalpunten in meer dan 200 filialen bieden we onze klanten maximale keuze in hoe, waar en wanneer ze bij ons winkelen. Dat is 24/7 omnichannel.
Hugo de Bie, algemeen directeur van Xenos

24/7 omnichannel

Klanten bepalen zelf of ze hun bestelling laten bezorgen of ophalen. En zij kunnen daarbij een afleverdatum kiezen. Bestellingen die op werkdagen besteld zijn, worden de volgende dag bezorgd via PostNL. Zelf afhalen of laten bezorgen in een Xenos winkel is gratis. Ook voor pakketbezorging thuis van bestellingen hoger dan 30,- euro betalen klanten geen verzendkosten. Voor het thuis bezorgen van bestellingen onder de 30,- euro wordt een tarief van 2,99 euro gerekend. In alle gevallen is het mogelijk binnen dertig dagen te retourneren. De webshop biedt met iDeal, Mastercard, Visa, AfterPay en Xenos Cadeaukaart uitgebreide online betaalmogelijkheden. Als extra service kunnen klanten ervoor kiezen om gratis Xenos cadeaupapier aan de bestelling toe te voegen.

Omnichannel ambities

Xenos maakt deel uit van het detailhandelsconcern Blokker Holding B.V. Met de lancering van de Xenos webshop zet Blokker Holding zijn webambities verder kracht bij. In 2014 heeft het concern alle e-commerce activiteiten in het een nieuwe service center Nextail ondergebracht. Nextail moet de omnichannel-aciviteiten van de winkelketens van het retailconcern verder versnellen om in 2017 meer dan 300 miljoen euro online omzet te realiseren.

Boilerplate

Xenos verkoopt avontuurlijke woon-, huishoud- en cadeauartikelen in Nederland en Duitsland. De winkelketen biedt wereldse, decoratieve en praktische producten aan tegen verrassend lage prijzen.